Douwe van der Zwaag

Weblog

26 juni 2018

Gebruik Facebook neemt af in Europa!

Voor het eerst neemt het gebruik van Face book in Europa af. Weliswaar was er elders nog wel groei, maar ook die viel tegen. Beleggers schrokken. Na bekendwording van dit nieuws daalde de koers van FB met wel 20%. Lees verder op de site van de Volkskrant (link hieronder).

20180726 https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gebruik-facebook-neemt-voor-het-eerst-af-in-europa~bca577e1/.

19 juli 2018

Script Weblog deel 3

Weer een uitbreiding van mijn script voor de weblog. Ik kan nu ook automatisch foto's plaatsen.

20180719

18 juli 2018

Optreden Corazón 4 Music tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Vanmiddag met Corazón 4 Music gespeeld in Nijmegen bij de aankomst van de deelnemers aan Vierdaagse. Ons podium was op het terras bij kapperszaak Jan de Vos aan de Lange Hezelstraat. Gespeeld tussen 13.00 en 17.00 uur, ruim 40.000 mensen trokken aan ons voorbij. Groot succes!


16 juli 2018

Script voor eigen weblog, deel 2

Probleem gevonden waardoor de verschillende extra kolommen niet altijd op alle pagina's werden getoond. Is opgelost.


15 juli 2018

Script voor eigen weblog

Ik ben bezig met een script voor het geautomatiseerd uploaden van nieuwe teksten voor de weblog. Dit houdt in dat ik in een map binnen mijn Dropbox stukjes tekst kan plaatsen die het script dan automatisch opneemt binnen de website.

Dit is de eerste toevoeging aan de weblog die op die manier tot stand is gekomen. Het is de bedoeling dat ik het nog uitbreid met mogelijkheden om foto's of andere afbeeldingen toe te voegen, koppelingen naar andere website of artikelen, etc. Ook wil ik andere onderdelen van de website meer met deze scripts gaan onderhouden.

Wordt vervolgd dus!


30 april 2018

Wandelvakantie Tenerife

Vorige week teruggekomen van een wandelvakantie naar Tenerife. De laatste paar dagen waren wat regenachtig, maar verder heerlijk gewandeld en uitgerust. Ik heb een serie foto's op de website geplaatst.


25 mei 2017

Kareltje

Even voorstellen: onze nieuwe aanwinst Kareltje. Een katertje van nu nog maar een week of 3 oud, geboortedatum 6 mei 2017.

Kareltje, ca. 3 weken oud

Als hij 8 weken is kunnen we hem ophalen, dat is dan ongeveer eerste week juli.


7 mei 2017

Facebookisme

Vandaag een interessant artikel gelezen in Vrij Nederland waarin Facebook en waar het voor staat wordt vergeleken met fascisme. Is het fascisme? Is het totalitarisme? Het zit erin, én het is meer: bij Facebook gaat het om de totale controle. De geschiedenis herhaalt zich… net ietsje anders. Lees het artikel van Sander Pleij.
Facebook is nog veel enger dan ik al dacht.


24 april 2017

Kobus overleden

Kobus is dinsdag 24 april overleden. Hij had een allergische aandoening aan de darmwand, waarschijnlijk een lymfoma of andere tumor aan de darm. Op het laatste niet meer eten, niet meer drinken, alles kwam er weer uit. Hij heeft een mooie leventje gehad, al duurde het maar drie jaar. Hier een fotootje van hem in betere tijden. Kater Kobus, ca. 1 jaar oud


16 maart 2017

De dag na de verkiezingen - een geweldige analyse van Maarten van Rossum

Vandaag, een dag na de Tweede Kamerverkiezingen een artikel van Maarten van Rossem gelezen. Een geweldige analyse, van harte aanbevolen.


1 september 2016

Hoe worden we productiever? 'Weg met de smartphone'

Gisteren in De Volkskrant: een interview met Cal Newport over concentratie en werk . Newport is docent informatica aan de Georgetown University in Washington DC in de Verenigde Staten. Hij schreef het boek "Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World", onlangs in het Nederlands vertaald gepubliceerd onder de titel "Diep werk". Interessante gedachten over dat je misschien beter MINDER moet doen met smartphone, sociale netwerken en ander technische communicatiemiddelen.

Het artikel is ook via Blendle te lezen


18 augustus 2016

Vandaag begonnen met een weblog. Genoteerd wat mij opvalt in de wereld, de media, en anderszins en wat voor iemand anders misschien ook interessant is.

Armer dan je ouders

Gelezen in De Groene Amsterdammer: Adviesbureau McKinsey kwam onlangs met een rapport Poorer than Their Parents? A New Perspective on Income Inequality, waarin zij met cijfers komen om te bevestigen dat nieuwe generaties in de westerse wereld het slechter zullen hebben dan hun ouders. Dit proces is al een aantal jaren aan de gang, en in Nederland merkt vooral het 20% armste deel de bevolking dit het meest.

Het artikel is ook via Blendle te lezen, zo ben ik het op het spoor gekomen.

Het volledige rapport van McKinsey is via hun website te downloaden.

Nieuws

3-11-2018

Renovatie zolderstudio en -werkkamer Onze zolder is in augustus en september verbouwd. Het dak opnieuw geïsoleerd, er is nieuw dakraam bijgekomen aan de noordzijde, werkkamer gerenoveerd en opnieuw ingericht. Ik heb een serie foto's op de website geplaatst. Kijk op deze foto-pagina.


20-8-2018

Corazón 4 Music live 2018 op 4-daagse Nijmegen Vandaag mooie foto's ontvangen van ons optreden op de Nijmeegse Vierdaagse 2018. Kijk op deze fotopagina over de band.


2-8-2018

Yamaha SLB200 Silent Bass Eindelijk arriveerde vandaag mijn nieuwe elektrische contrabas, de Yamaha Silent Bass SLB 200. Heb er drie maanden op moeten wachten. Maar was de wachttijd meer dan waard, hij klinkt fantastisch.


18-6-2018

Corazon 4 Music Vandaag demofilm van Corazón 4 Music geplaatst op YouTube. Kijk op de pagina over de band.


30-4-2018

Logo Tenerife Serie foto's geplaatst van onze wandelvakantie op Tenerife. Kijk bij Weblog.