Douwe van der Zwaag

Weblog

9 oktober 2019

Beatles pop-upstore

2019-10-09 13.50.34

Vandaag was ik even in Utrecht, om in winkelcentrum Hoog-Catharijne een bezoek te brengen aan de pop-upstore die daar twee weken lang bestaat. Er zijn allerlei Beatles-memoralia te verkrijgen: mokken, sokken, tassen, platen, en cd's. En natuurlijk de jubileumuitgave van Abbey Road. Van dat album niet alleen de cd-versie die alom te krijgen is, maar ook een variant op picture-disc; een grammofoonplaat dus.

2019-10-09 11.56.26 2019-10-09 11.57.43

Grappig is dat als je binnenloopt het in eerste instantie lijkt dat de Volkswagen kever zoals te zien is op de cover van Abbey Road ook is te bewonderen, maar dat is maar schijn. Het is een Nederlandse auto, bouwjaar 1972, en gewoon als tweedehandsje te koop voor bijna €15.000,00. De blauwe Nederlandse nummerplaat is tijdelijk voorzien van een nepnummerplaat met daarop LMW281F. Het lijkt alsof men vergeten is dat op Engelse auto's de nummerplaat alleen aan de achterzijde een gele achtergrond heeft met zwarte letters en cijfers. Hier is hij ook aan de voorkant geel. Tegenwoordig hebben auto's in het Verenigd Koninkrijk aan de voorkant een nummerplaat met een witte achtergrond met zwarte letters, en ik meen in de jaren zestig een zwarte achtergrond met witte letters. Op de platenhoes van Abbey Road is dat te zien aan het busje aan de rechterkant van de weg.

Een mooie handzame tas gekocht met opschrift Abbey Road Studio's, en de picturedisc Abbey Road. Een eerste grammofoonplaat die ik in zeker dertig jaar heb gekocht!

Aanvulling 14-10-2019: De nummerplaat werd hierboven eerder genoemd als LMW28IF, maar de letter I moet een cijfer 1 zijn.


17 augustus 2019

Film Fahrenheit 11/9 van Michael Moore

Een aantal weken geleden zag ik de film “Fahrenheit 11/9” van de Amerikaanse filmmaker en regisseur Michael Moore op TV. Helaas echter was het moment van uitzending redelijk laat op de avond, daarom besloot ik later de film opnieuw te zien. Ik vond de film terug op YouTube (zie link hieronder), en kon hem ook als MP4 downloaden.

De film is een schets van de huidige Amerikaanse samenleving, rondom Donald Trump als president. Met name de gebeurtenissen rond het vervuilde drinkwater in het stadje Flint in Michigan, stakingsacties van onderwijzers in verschillende staten, en de schietpartij op een school in Parkland, Florida staan centraal. Vooral de boodschap dat de politiek in de USA al jaren is losgezongen van de samenleving, dat heel veel mensen al jaren niet meer gingen stemmen omdat het allemaal toch niet uitmaakt of het nu de republikeinen of de democraten zijn die aan de touwtjes trekken. Dat maakte de weg vrij voor iemand als Donald Trump om aan de macht te komen.

Michael Moore laat parallellen zien tussen de opkomst van Donald Trump en (andere) autoritaire leiders en dictators in het verleden, en waarschuwt voor het verdwijnen van democratie als systeem.

Ik wilde Nederlandstalige ondertitels bij de film, waarvoor ik wel software heb. Ik heb zelf de vertaling gemaakt in een srt-bestand dat kan meelopen met de film MP4. Je kan dat bestand hier downloaden, of via website OpenSubtitles.

fahrenheit119cover https://www.youtube.com/watch?v=3LSnahdInnQ.

3 november 2018

Verbouwing van onze zolder

Onze zolder is in augustus en september 2018 verbouwd. Het dak opnieuw geïsoleerd, er is nieuw dakraam bijgekomen aan de noordzijde, werkkamer gerenoveerd en opnieuw ingericht.

Ik heb een serie foto's op de website geplaatst. Klik op de link hieronder.

20181021_182436 VerbouwingZolder2018.html.

26 juni 2018

Gebruik Facebook neemt af in Europa!

Voor het eerst neemt het gebruik van Facebook in Europa af. Weliswaar was er elders nog wel groei, maar ook die viel tegen. Beleggers schrokken. Na bekendwording van dit nieuws daalde de koers van FB met wel 20%. Lees verder op de site van de Volkskrant (link hieronder).

20180726 https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gebruik-facebook-neemt-voor-het-eerst-af-in-europa~bca577e1/.

19 juli 2018

Script Weblog deel 3

Weer een uitbreiding van mijn script voor de weblog. Ik kan nu ook automatisch foto's plaatsen.

20180719

18 juli 2018

Optreden Corazón 4 Music tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Vanmiddag met Corazón 4 Music gespeeld in Nijmegen bij de aankomst van de deelnemers aan Vierdaagse. Ons podium was op het terras bij kapperszaak Jan de Vos aan de Lange Hezelstraat. Gespeeld tussen 13.00 en 17.00 uur, ruim 40.000 mensen trokken aan ons voorbij. Groot succes!


16 juli 2018

Script voor eigen weblog, deel 2

Probleem gevonden waardoor de verschillende extra kolommen niet altijd op alle pagina's werden getoond. Is opgelost.


15 juli 2018

Script voor eigen weblog

Ik ben bezig met een script voor het geautomatiseerd uploaden van nieuwe teksten voor de weblog. Dit houdt in dat ik in een map binnen mijn Dropbox stukjes tekst kan plaatsen die het script dan automatisch opneemt binnen de website.

Dit is de eerste toevoeging aan de weblog die op die manier tot stand is gekomen. Het is de bedoeling dat ik het nog uitbreid met mogelijkheden om foto's of andere afbeeldingen toe te voegen, koppelingen naar andere website of artikelen, etc. Ook wil ik andere onderdelen van de website meer met deze scripts gaan onderhouden.

Wordt vervolgd dus!


30 april 2018

Wandelvakantie Tenerife

Vorige week teruggekomen van een wandelvakantie naar Tenerife. De laatste paar dagen waren wat regenachtig, maar verder heerlijk gewandeld en uitgerust. Ik heb een serie foto's op de website geplaatst.


25 mei 2017

Kareltje

Even voorstellen: onze nieuwe aanwinst Kareltje. Een katertje van nu nog maar een week of 3 oud, geboortedatum 6 mei 2017.

Kareltje, ca. 3 weken oud

Als hij 8 weken is kunnen we hem ophalen, dat is dan ongeveer eerste week juli.


7 mei 2017

Facebookisme

Vandaag een interessant artikel gelezen in Vrij Nederland waarin Facebook en waar het voor staat wordt vergeleken met fascisme. Is het fascisme? Is het totalitarisme? Het zit erin, én het is meer: bij Facebook gaat het om de totale controle. De geschiedenis herhaalt zich… net ietsje anders. Lees het artikel van Sander Pleij.
Facebook is nog veel enger dan ik al dacht.


24 april 2017

Kobus overleden

Kobus is dinsdag 24 april overleden. Hij had een allergische aandoening aan de darmwand, waarschijnlijk een lymfoma of andere tumor aan de darm. Op het laatste niet meer eten, niet meer drinken, alles kwam er weer uit. Hij heeft een mooie leventje gehad, al duurde het maar drie jaar. Hier een fotootje van hem in betere tijden. Kater Kobus, ca. 1 jaar oud


16 maart 2017

De dag na de verkiezingen - een geweldige analyse van Maarten van Rossum

Vandaag, een dag na de Tweede Kamerverkiezingen een artikel van Maarten van Rossem gelezen. Een geweldige analyse, van harte aanbevolen.


1 september 2016

Hoe worden we productiever? 'Weg met de smartphone'

Gisteren in De Volkskrant: een interview met Cal Newport over concentratie en werk . Newport is docent informatica aan de Georgetown University in Washington DC in de Verenigde Staten. Hij schreef het boek "Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World", onlangs in het Nederlands vertaald gepubliceerd onder de titel "Diep werk". Interessante gedachten over dat je misschien beter MINDER moet doen met smartphone, sociale netwerken en ander technische communicatiemiddelen.

Het artikel is ook via Blendle te lezen


18 augustus 2016

Vandaag begonnen met een weblog. Genoteerd wat mij opvalt in de wereld, de media, en anderszins en wat voor iemand anders misschien ook interessant is.

Armer dan je ouders

Gelezen in De Groene Amsterdammer: Adviesbureau McKinsey kwam onlangs met een rapport Poorer than Their Parents? A New Perspective on Income Inequality, waarin zij met cijfers komen om te bevestigen dat nieuwe generaties in de westerse wereld het slechter zullen hebben dan hun ouders. Dit proces is al een aantal jaren aan de gang, en in Nederland merkt vooral het 20% armste deel de bevolking dit het meest.

Het artikel is ook via Blendle te lezen, zo ben ik het op het spoor gekomen.

Het volledige rapport van McKinsey is via hun website te downloaden.

Nieuws

23-8-2019

On the radio [front] [400x359] Nieuw album On The Radio en nieuwe liedjes op de website! Een deel ervan was overigens onder een andere verzamelnaam ("2018") al beschikbaar. Kijk op deze pagina. Opnamen tussen 2016 en 2019.


18-8-2019

fahrenheit119cover Vertaling gemaakt voor film Fahrenheit 11/9 van Michael Moore. Te gebruiken bij HD-versie van film in MKV-format bijvoorbeeld. Kijk bij de Weblog op deze website.


12-5-2019

Logo Swish Het bleek dat enkele MP3's van Swish niet toegankelijk waren via de website. De oorzaak bleek een venijnig euvel die ik heb kunnen oplossen. Kijk op de pagina over Swish.